– Ringsaker har aldri kommet til finalen før, så det er jo litt gøy. Vi hadde ikke forventet å komme så langt, og vi ble overrasket over å slå ut Ajer i fylkesfinalen, sa Hanna Bogsti, og smiler stolt. 

På søndag reiser ungdommene til Marienlyst i Oslo, der to seminfinaler og en finale skal spilles inn i løpet av tre dager. 

Har is i magen

 – Vi har ikke så mye å tape, så lenge vi ikke kommer sist av alle fylkene, sier Bård Hagelund. 

– Vi tar det som det kommer. Men styrken vår er at vi kan mye om forskjellige ting, og er generelt flinke til å søke opp både nyttig og «unyttig» kunnskap, som plutselig kan vise seg å være nyttig likevel, sier Johanne Tørud.

Stolt rektor

 – Jeg hadde gleden av å være læreren til disse elevene i fjor, og jeg er veldig stolt over at de har kommet så langt i den landsdekkende klassequizen, sier rektor Inger Mo Stabo-Eeg, og legger til at hun synes det er viktig å delta i en slik konkurranse. 

– Jeg tror det er en fin erfaring for elevene å være med på, uavhengig av om de vinner eller ikke. Det er en opplevelse i seg selv, legger hun til. 

Kontaktlærer Dag Lundbekk skal bli med de tre ungdommene til Oslo, og kan fortelle om et intensivt program:

– NRK kommer til å følge oss med kameraet nesten hele tiden, fra vi går av toget i Oslo. De dagene elevene selv ikke er i semifinalen, skal vi være publikum i salen, forteller han. 

Etter innspillingsdagene i Oslo får elevene munnkurv, for programmene sendes ikke på TV før 13., 20., og 27. mai.

– Så får vi se da, hvor gode pokerfjes de har, avslutter kontaktlæreren. 

Foto (f.v): Rektor Inger Mo Stabo-Eeg, Hanne Bogsti, Johanne Tørud, Baard Hagelund og kontaktlærer Dag Lundbekk.