– Kjære alle sammen! Endelig er det sommeråpning på torget. Endelig skal vi skru på fontena. Gaute Ormåsen er med, det er strålende sol og vi er så til de grader klare for den fjerde sommersesongen på torget, sa rådmann Jørn Strand, og erklærte sin kjærlighet til torget: 

– Dette er hjertet i Brumunddal by. Bare kjenn. Her er det godt å være. Her samles vi. Her har vi gode opplevelser i lag. Tenk dere: Sette seg ned, kjøpe seg en kaffe, en brumunddalsbolle, is i sola, litt stuttrest mat, kanskje et glass vin midt på blanke formiddagen, se på livet, møte folk. Torget innbyr til alt dette, sa Strand. 

Byutvikler Monica Østenheden var klar for å endelig sparke i gang sommersesongen: 

– Med over 40 enkeltarrangementer, utenom Prøysenfestivalen, ligger alt til rette for tidenes sommer i Ringsaker, sa hun.  

Snakket varmt om Brumunddal

Med fanfare fra Brumunddal Brass fra torgets tak og terrasser ble vannet koblet til fontena til applaus og jubel fra de yngste publikummerne.  Deretter entret Gaute Ormåsen med band musikkscenen og skapte god-stemning med låter som «Kjærlighet er mer enn forelskelse» og «Sommer hele året».

 – Det finnes ikke noe vakrere enn Brumunddal badet i solskinn! erklærte artisten, som selv er Brumunddøl, og la til: –Det er alltid så hyggelig å ta med folk jeg kjenner hit. Jeg er veldig stolt av å vise frem byen min.

Kortreist, grillet kylling og lokalprodusert is

Publikum fikk «en smak av Ringsaker» med mat fra grillen ved Jan Erik Nykvist – kokk, matstylist, forfatter, matblogger og fire ganger norgesmester i grilling. Solskinn og is går hånd i hånd, og derfor kunne det ikke passet bedre at Helena Frogner fra Kvarstad gård serverte hjemmelaget is til folket.

Likte du kyllingen du smakte på torget i dag? Da kan du laste ned oppskriften.