– Dette er et kjempegodt tilbud, og en morsom aktivitet som kan få flere ut på tur, sier folkehelsekoordinator Wenche Enge. 
Stolpejakten er et gratis trimtilbud, der du ved hjelp av enkel orientering kan gå eller sykle for å finne poster(stolper) avmerket på kartet. Når du har funnet fram til riktig sted vil du finne en trestolpe med nummer, kode og stifteklemme.

Ny app

Ved å laste ned appen ”Stolpejakten” kan du i år ta postene med mobilen. 

– Vi har tro på at enda flere vil ta postene i stolpejakten med denne muligheten. Dette er et lavterskeltilbud som alle kan benytte seg av, og alle som registrerer 25 poster eller mer er med i trekningen av gavekort og premier, sier Knut Malmo i Ringsaker Orienteringsklubb. 

De som ønsker det kan selvfølgelig ta med brosjyren og få klipp i den.

Tilgjengelig for alle

De ti postene i Brumunddal og i Moelv er tilgjengelige også for bevegelseshemmede. De 30 postene som ligger nord og vest for Brumunddal egner seg godt som mål for fine sykkelturer.

Postene er sortert etter vanskelighetsgrad og har forskjellige farger: grønn (svært lett), blå (lett), rød (middels), svart (vanskelig). 

Stolpesesongen varer fra 10. mai til 1. oktober og er et samarbeid mellom Ringsaker Orienteringsklubb og Ringsaker kommune. Mange skoler tar i bruk stolpejakten i forbindelse med kroppsøvingstimene, og også Frisklivssentralen Ringsaker ser at stolpejakt kan være et fint element i deres tilbud.

– Som et folkehelsetiltak er jo dette veldig positivt, og noe vi kommer til å bruke aktivt, sier Ragnhild Platou Borgersen i Frisklivssentralen.


Håper på mange stolpejegere: Fra v. Sidsel Storihle, Knut Malmo og Odd Rise (alle fra Ringsaker Orienteringsklubb), folkehelsekoordinator Wenche Enge, Ragnhild Platou Borgersen og Karianne Haave, begge fra Frisklivssentralen Ringsaker.