Denne våren har 6. klassinger fra hele kommunen jobbet sammen med musikerne Frida Ånnevik og Karl Ivar Refseth. Resultatet er to låter og tre rytmiske stykker (stomp) laget av elevene selv. Dette viser de fram fredag 9. juni kl. 12.00-12.30 på torget i Brumunddal. 

– Folk må komme og høre på oss. Det blir morsomt, rart og bra, sier Hedda I. Westgaard, Oliver Sæthre og Jonathan Nicolaisen, alle 6.klassinger ved Mørkved skole. 

Ord fra klasserommet

Elevene har tatt utgangspunkt i ti ting fra klasserommet. Disse ordene har blitt til to tekster om skolehverdagen, utenforskap og mobbing. Sangene er blitt spilt inn i et lydstudio i Oslo og skal kompe elevenes sang på torget. 

– Det er overraskende at så små folk kan lage slike tekster og melodier, sier Hedda med et smil. 

– Ja, jeg hadde ikke trodd at disse ordene fra klasserommet kunne bli til slike sanger, fortsetter Oliver.

Instrumenter utenom det vanlige

Kommunens 6. klassingene har også vært med på Stomp-kurs hvor de har laget tre rytmiske stykker. Instrumentene er noe de har funnet hjemme, i garasjene eller i søpla. 

– Jeg tenkte at dette blir rart. Men det blir jo bra, sier Jonathan. 
Frida Ånnevik og Karl Ivar Refseth skal dirigere de 260 elvene under fredagens konsert. 

Serverer stomp-mat

Også Bakeriet i Brumunddal engasjerer seg i Stomp-konserten. Deres egen baker har utarbeidet en Stomp-meny for anledningen. Fra gammelt av ble brød bakt i ovn kalt stomp.

– Legg lunsjen til sentrum denne dagen og få en konsert med på kjøpet, sider Sissel Olsen på Bakeriet. 

Foto: Fredag kl. 12 er det klart for Stomp-konsert på torget. Både skoler, Kultur og bakeriet er involvert. Fra venstre: Marthe Sørby, prosjektleder og leder allmennkultur, Sissel Olsen fra Bakeriet i Brumunddal, Hedda I. Westgaard, Jonathan Nicolaisen og Oliver Sæthre fra Mørkved.