Sammen med Charlotte Holberg Sveinsen byr de på smaken av Ringsaker, både til kongeparet og folket. Med et innholdsrikt program fylt med mat og kultur fra Nes og Helgøya, forventer man et par tusen mennesker på Tingnes denne søndagen.

Åpner skulpturbenk

Under besøket vil kongeparet avduke kunstverket «Åretak» av Peder Istad. Istad er for mange kjent som mannen bak iskunsten i Brumunddal og Moelv. Denne gangen har han utfoldet seg i tolgagranitt.  

– «Åretak» er en skulpturbenk som referer til båttrafikken og den livsviktige kontakten mellom bygdene rundt Mjøsa. Skulpturbenken er en abstrahert form av den delen av åreskaftet som går over i årebladet. «Åretak» symboliserer også H.M. kong Haralds evne til å mobilisere folket til «å ta i et tak» i en verden der medmennesker er på flukt fra krig og elendighet. Benken symboliserer at vi alle sitter i samme båt. Her er det plass til alle på tvers av religion, kulturell tilhørighet, kjønn eller alder, forteller kultursjef Asle Berteig. 

Gratis transport

Det er Ringsaker kommune som sammen med Midt i Mjøsa står bak arrangementet. Det hele starter klokka 12, og på scenen står blant andre Mjøsmusikk, Anna Sundström Otervik, Nes sangforening, Snekkersvekara og unger fra Nes. Det settes opp gratis transport til Tingnes fra SilverRock og Årengen barnehage. 

– Vi ønsker store og små hjertelig velkommen til Tingnes, sier vertinnene Bente Bodin og Vigdis Sandberg.

Foto: Renee Decker

Se Facebook-arrangementet