– Vi tok utgangspunkt i elgen. Den har vi mye av her, og den representerer både Moelv og Ringsaker. En restaurant basert på lokalmat, med elgen som utgangspunkt, vil sette matkommunen Ringsaker på kartet – og være attraktiv for modøler og besøkende, sa Marte Marie Engebretsgård etter kåringen i dag. 

– Vi tenkte at restauranten skulle bygges i limtre fra Moelv og bli et signalbygg som også kan bidra til å sette Moelv på kartet, la Maren Baardseth til. 

De to 9.klassingene var godt fornøyd med resultatet og 1. premiegevinsten på kr 1000 til klassekassa. Ved starten av dagen fikk 9.klassingene utdelt en tredelt oppgave som gikk ut på å selge inn Moelv som et naturlig stoppested for forbireisende.

Den første delen av oppgaven gikk ut på å lage en modell av en fysisk gjenstand som skulle stå ved E6 og ha som formål å trekke bilister til Moelv sentrum. Den andre delen av oppgaven gikk ut å lage en modell eller tegning av et «selfiepoint» og del 3 gikk ut på å knytte «selfiepointet» opp mot sosiale medier. 

Ville innarbeide emneknaggen #skogenskonge

– Vi tenkte å bruke #skogens konge for å tagge bilder fra restauranten og fra «selfiepointet». Slik kunne vi også trekke en vinner av middag for to personer ved restauranten, sier Marte Marie Engebretsgård. 

– Ved E6 tekte vi at det skulle stå en elg og følgende tekstplakater: «Gjør som meg og andre flest. Gå dit hvor maten er best. Velkommen til Moelv by» og «Syntes du maten var god? Ta en selfie og vinn et gavekort for to!», la Maren Baardseth til. 

Med restaurantkonseptet «Skogens konge» stakk jentene av med 1. plassen blant totalt 16 bidrag. I juryen satt Karen Sissel Byfuglien og Britt Thorleifsen fra Moelv Handelsstand, student Marius Emblem og næringsrådgiver i Ringsaker kommune, Heidi T. Karlsen. 

– Vi i juryen synes dere har gjort en kjempejobb i dag, og jeg tror dere har andre tanker i hodet i ettermiddag enn dere hadde da dere gikk til skolen i dag. I tillegg var godt samarbeid et kriterium for å nå opp i toppen av innovasjonscampen, avsluttet Heidi T. Karlsen.

Hovedbilde (f.v.): Marte Marie Engebretsgård (14) og Maren Baardseth (14)