Beboerne på de to bo- og aktivitetssentrene vil gjerne komme seg ut i nærmiljøet, men det er ikke alltid lett for pleiepersonalet å finne tid til å ta dem med på sykkeltur.

– For våre ansatte blir det veldig avhengig av hvordan dagen ser ut. Derfor ønsker vi flere frivillige som kan komme og sykle med beboerne våre, sier avdelingsleder Lillian Dahlseng ved Brumunddal bo- og aktivitetssenter.

Synes det er stas

Og beboerne setter pris på muligheten til å komme ut og kjenne vind i håret.

– Det er veldig ålreit å kunne ta seg en tur ut i lokalmiljøet, sier Magnus Grøndahl, som har full oversikt fra passasjersetet.

– Når vi kommer opp på avdelingen med sykkelen er det stor interesse, og flere som nok kunne tenke seg en tur ut i det fri, sier Dahlseng, som har store forventninger til at de skal klare å få flere sykkelvenner på banen. 

Passer for alle

Sigrun Gråbergsveen fra Tømmerli bo- og aktivitetssenter forteller at alle som har lyst kan komme og bruke sykkelen, enten det er pårørende eller frivillige. Nesten hvem som helst kan traktere el-sykkelen.

– Man må ha litt opplæring på sykkelen, og øve litt uten passasjerer før man legger ut på tur. I tillegg har vi satt en nedre aldersgrense på 18 år, for det er en fordel med en viss kjennskap til trafikkregler og sånt. Utover det er det ingen begrensning på hvem som kan sykle, sier hun.

Øystein Landgraff og Vilmer er involvert i å verve flere sykkelvenner, og han sier at det ikke er så mye som skal til for at man skal ha et veldig godt tilbud.

– Hvis hver sykkelvenn tar en tur hver 14. dag så blir det fort en del turer av det, hvis det er mange nok sykkelvenner, påpeker han. 

Vil du vite mer?

Hvis du kunne tenke deg å høre mer om det å være sykkelvenn er det bare å ta kontakt.

Brumunddal bo: Roar (62 33 56 45) eller Lillian(986 63 120) Tømmerli: Trine eller Sigrun (62 36 20 00) Demensenheten : Sissel (62 33 56 35)

 

På bildet: Håper flere vil bli sykkelvenner. Fra v. Magnus Grøndahl, frivillig Elisabeth H. Rise, Øystein Landgraff, Lillian Dahlseng, Sigrun Gråbergsveen, Trine Børke og Geir Roger Borgedal.