Gjennom året har gruppene etablert egne bedrifter, jobbet frem forretningsideer, satt opp budsjetter og gjennomført det de har planlagt. Det var stolte elever som kunne gi Morten Midtby fra Kreftforeningen sjekken på kr 22.000,- i dag.

Kalender og matboks

– Det har vært veldig spennende å jobbe med dette, sa Oliver Høitomt og Sivert Nordhagen, som var med i gruppen som hadde bedriften ved navn «Young Productions EB». De lagde kalender med bilder fra nærområdet før jul, og etter jul videreførte de konseptet med en matboks med motiv fra Tingnes. 

– Vi vil gjerne få takke Fredrik Dahl spesielt. Han stilte opp og tok dronebilder for oss, som vi blant annet har brukt som forside på kalenderen og på matboksen, fortalte guttene.

Salget av produktene gikk strålende, og ga et godt bidrag til overskuddet.

De to bedriftene «Mad Cuppers», som leverte egendesignede kopper, og «J’s Waffles», som forsynte medelevene med blant annet belgiske vafler og frappé, sto for resten av inntjeningen.

Veldig takknemlig

Aksjonsleder Morten Mitdby fra distrikskontoret til Kreftforeningen på Hamar ga uttrykk for stor takknemlighet da han mottok pengegaven fra Nes-elevene.

– Vi er en organisasjon som i stor grad baserer oss på gaver og frivillig innsats, derfor er det veldig hyggelig å få komme ut og takke personlig for at dere har valgt å gi pengene til oss og vårt formål, sa han.