Søndagsmiddagen fra Matproduksjon denne uken hadde nemlig lokalprodusert økologisk kylling som hovedrett.

– Over 700 porsjoner ble servert både hos hjemmeboende og på kommunens sykehjem, og tilbakemeldingene har vært veldig positive, forteller Vidar Sveadalen, leder for Matproduksjon i Ringsaker kommune.

– Helt nydelig!

Det var dommen fra beboerne ved Tømmerli bo- og aktivitetssenter som var samlet rundt spisebordet. De forsynte seg både en og to ganger av den saftige kyllingen, fløtesausen og grønnsakene, og nøt måltidet med noe godt i glasset. Det er kyllingprodusent Marianne Olssøn som har levert kyllingene til Matproduksjon, og hun hadde tatt turen til Tømmerli for å fortelle om den nystartede kyllingproduksjonen på Hovelsrud.

– Målet vårt er at dyra våre skal ha et morsommere liv så lenge de lever. Det er veldig gøy å se hvordan de koser seg når de kan gå ut og utforske verden utenfor kyllinghuset, sier Olssøn.

Michelin-mat

Flertallet av kyllingene fra Hovelsrud selges via Kiwi-butikker på Østlandet. I tillegg har blant andre Michelin-restauranten Maaemo i Oslo satt den økologiske kyllingen på menyen.

– Det er mange som er opptatt av å spise økologisk, og dyrevelferden hos økologisk kylling betyr også mye for mange. Markedet for økologisk kylling er definitivt til stede, sier Olssøn, som startet opp med økologisk kylling for få måneder siden. Nå vil hun bli størst i landet på denne produksjonen.

Matkommunen Ringsaker  

Gjennom prosjektet «Matkommunen Ringsaker» arbeides det for å få mer lokalmat på bordet både i kommunale enheter og i de tusen hjem i Ringsaker. Prosjektet skal vise den gode maten i alle ledd, fra restauranter og turisme til oppvekst og omsorg. Prosjektleder er kokebokforfatter og matskribent Andreas Viestad, også kjent fra programmet «En smak av Norge».

På bildet: Kyllingprodusent Marianne Olssøn fra Hovelsrud gård fortalte om produksjonen av den økologiske kyllingen som sto på søndagsmenyen fra Matproduksjon i helga. 
Rundt bordet fra venstre: Marit Sande, Kjell Andreassen, Åse Bjørg Elvsveen, Magne Johannes Vangen, Halldis Hoberg, Odd Myhren og Eva Bakken.