– Middagene består av en hovedrett, inkludert suppe eller dessert. Det er fine supper, for eksempel tomatsuppe eller aspargessuppe. Det er slik at vi gleder oss til middag. Mannen min er veldig glad i mat med saus, og det er det mye av. Og selv om han har sukkersyke, kan han spise alt, inkludert dessertene, legger hun til. 

Totalt leverer kommunens matproduksjon 800 porsjoner middagsmat i uka til kommunens 230 hjemmeboende kunder. I tillegg leveres det ut 170 porsjoner med frokost- eller kveldsmat.

Forebyggende tiltak – økt livskvalitet

– Det er mye helse i god, riktig og næringsrik mat. At eldre mennesker kan bo hjemme og få servert sunn middag i rikelige porsjoner, er ikke bare god samfunnsøkonomi, det er også et godt forebyggende helsetiltak, sier leder for kommunens matproduksjon, Vidar Sveadalen.

– I tillegg er det mange eldre som gjerne vil bo hjemme så lenge som mulig, og med matombringingstilbudet tilrettelegger kommunen for det, legger Sveadalen til. 

I dag var det sjåfør for matutkjøring, Gisle Roger Brelin, som leverte middagsmat til ekteparet Bø. 

– Jeg har i gjennomsnitt 60 leveranser per dag og kjører 20 mil fra Brøttum i nord til Furnes i sør på de lengste rutene, forteller han.

Kan levere mat til fler

– All maten til hjemmeboende kunder produseres her på Tømmerli. Sammen med våre leverandører, Bama, Asko, Nortura og Tine jobber vi med å få stadig mer lokalmat inn i produksjonen. Dette er en bevisst strategi for matkommunen Ringsaker, sier Sveadalen.

– Vi har god kapasitet på kjøkkenet på Tømmerli, og leverer gjerne middag, frokost og kveldsmat til enda fler, avslutter han. 

Foto (f.v): Nelly Bø får middagene levert fra sjåfør for matutkjøring, Gisle Roger Breli

Les mer om matombringing i kommunen