Historien om den lille jenta Joanna (Hermine Solemsli Kleppe) som finner sin bestevenn i bjørnen Brakar (Glenn Terje Nordengen), er godt kjent for mange. 

Kjærlighet, drama og en god dose humor er viktige ingredienser i stykket, som i stor grad preges av sirkusdirektør Gyldenløwes slemme plan om å stjele Brakar for å gjøre ham til sirkusbjørn. At Joannas bestefar (Geirr Lystrup) forelsker seg i sirkusdronninga Carolina, gjør ikke saken mindre komplisert. 

– Dette er helt klart den beste oppsetningen av «Brakar og Joanna» som noen gang har vært laget, og jeg håper mange vil ta turen til Kusvea ved Prøysenhuset i sommer og se stykket, sa Geir Lystrup etter den vellykkede premiereforestillingen. 

Teater i kommunal regi

– Det er unikt at en kommune lager teaterproduksjoner i denne størrelsen. Ringsaker kommune har en klar strategi om at profesjonelle skuespillere og amatører skal jobbe sammen; om å være en kulturkommune som rekrutterer barn og unge til scenekunsten, sier regissør og kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig.

–  I «Brakar og Joanna» er 40 av 50 medvirkende barn, og jeg er utrolig stolt over hva vi har fått til. Helt siden jul har skuespillerne hatt øvelser i Kusvea. Det er hardt arbeid, men grisekult når premieredagen endelig kommer, legger Berteig til.


«Brakar og Joanna» er den største teaterproduksjonen under årets Prøysenfestival, som varer til og med 30. juli. 

 

Her kan du se oversikten over forestillinger og bestille billetter