– Ringsaker er kanskje den eneste plassen som får tre stopp med Sommertoget, og det synes vi jo er litt stas, sier markedssjef Bjørg Mykløy.   

Onsdag 12. juli braker det løs med Sommertoget i Moelv. Fra formiddagen og helt til Sommeråpent overtar med direktesending fra Moelv stasjon blir det tettpakket program med opplevelser for store og små.

Tidenes vorspiel

Fra kl. 21.30 direktesendes Sommeråpent, men før det varmer modølene opp med et fantastisk vorspiel fra scenen ved stasjonen. 

– Vi har fått med artister fra store deler av Mjøsområdet. Vi byr på Trond Nagell Dahl og Leiv Anders Wentzel med full blåserekke, Ingvild Nagell Dahl, Gaute Ormåsen, Trond Lien, Karoline Amb, Nina Steen Hansen og Trond Svendsen. Og siste mann ut er Lillehammers store sønn, OnklP!, opplyser byutvikler Monica Østenheden.

Opplevelsespark

Hele onsdagen er det rigget til opplevelsespark utenfor Moelv stasjon. Her kan man oppleve små smakebiter av det Ringsaker har å by på. 

– Kom hit og opplev Prøysen, utforsk Sjusjøen, bli inspirert av historien til Strand Unikorn, se kunst på Stasjonsgalleriet, handle på markedet og la barna utfolde seg med sirkus, street art, kjøretur med Knertitten og mye mer! Legg måltidene til Moelv stasjon og nyt smakene til Hai, Tingnes Spiseri og Mjøsgårdene som for anledningen har flyttet inn med pop-up restauranter og kafé, oppfordrer kulturrådgiver Henriette Enger, som har en stor nyhet på lur: 

– Vi kan til og med love at det blir snø her, forteller hun. Snøen leveres fra Sjusjøen Skisenter. 

På bildet: fra v. byutvikler Monica Østenheden, markedssjef Bjørg Mykløy, kulturrådgiver Henriette Enger.