– Ja, det er uten tvil den største og beste, understreker Kristin, og sammenlikner anlegget med parker de har besøkt på Gol, Geilo, Rauland, Tønsberg og Tjøme. Datteren Mina kunne ikke vært mer enig: 

– Skateparken er kjempefin; mye større og bedre enn den hjemme i Tønsberg, sier hun.

– Jeg har også lagt merke til at ungene byttelåner sparkesykler med hverandre og behandler hverandre bra her. Det virker som det er et innarbeidet, godt miljø i parken, hvor alle respekterer hverandre uavhengig av alder. Skatere og mindre barn på sparkesykkel koser seg sammen – og det er plass til alle, legger Øyvind til. 

Familien på fire besøker noen venner som driver et gårdsbruk mens de er på sommerferie i Brumunddal. Selv om skateparken er det store trekkplasteret, mener de Brumunddal har mye fint å by på for tilreisende.  

Sushi og is i byen

 – Vi har brukt tiden til å finne ut av hva Brumunddal har å by på. Foruten skateparken, som er den store attraksjonen, har det har blitt litt ridning og utforsking av Brumunddal sentrum. Lekeparken i byen er veldig fin, der spiste vi sushi og is mens barna lekte, sier Øyvind. 

 – Ja, vi snakket faktisk om at det er friområder som disse som gjør Brumunddal by attraktiv. Skulle man etablert seg et annet sted, er det slike steder som teller positivt, sier Kristin. 

–  Skateparken er jo et eksempel på friområde som er gøy for alle – barn, voksne, ungdommer, vennegjenger. Til og meg jeg synes det er gøy, ler Øyvind.