– Akkurat nå har vi et spesielt fokus på de nye førsteklassingene. SFO er for mange av dem det første møtet med skolen, og derfor er det ekstra viktig at de føler trygghet og omsorg når de er her. Samtidig skal vi ta vare på, og gi gode opplevelser til barna som allerede er godt kjent på SFO, sier SFO-leder Else Marie S. Haga. 

For Phillip (8), Sigrid (7), Mia (8), Jenny (8), Synne (7), Oline (7) og Hildur (7) har det allerede blitt en god oppstart på SFO etter sommerferien. 

– Det er fint å være tilbake på SFO, for her får jeg mer tid til å leke, sier Sigrid. 

– Jeg synes det beste var å se Oline og Hildur igjen, sier Synne. – Også gleder meg til svømming, legger hun til. 

– Jeg liker best å spille fotball på SFO, sier Phillip, og legger til at det morsomste er å være ute. 

Frilek i fokus

– Skoledagen har blitt lengre og ungene er med på mange styrte aktiviteter. Derfor er vi opptatt av at barna skal få lov til å føle valgfrihet når de er på SFO. Vi har erfart at barna trives med å ta egne valg og kunne være med å bestemme selv. Samtidig tilbyr vi flere aktiviteter som de selv kan melde seg på, sier Haga.

– Av de ukentlige aktivitetene vi tilbyr, er nok den turen til bassenget på Brumunddal ungdomsskole den mest populære.  «Lek i vann» gir også grunnlaget for god svømmeopplæring for barna på 3. trinn, legger hun til. 

Det er lett å se at barna trives med å være tilbake på Mørkved etter ferien, og det å gjenforenes med venner står helt sentralt. 

– Føler man seg trygg og har en god venn, gir det det beste utgangspunktet for læring. Derfor er sosial kompetanse og trygge, gode rammer helt avgjørende for en god SFO- og skolehverdag, avslutter Haga.