Med full aktivitet på tre arenaer er det med andre ord i Ringsaker det skjer denne helga.

Godt samkjørt

– Det har vært god dialog mellom alle aktørene, slik at vi har klart å unngå store kollisjoner mellom arrangementene. I tillegg har vi klart å sy dem sammen på en spennende måte, sier næringssjef Tor Rullestad. 

Dette betyr at to av de tre artistene som spiller på Tingnes Sommerfestival kommer og gjør gjesteopptredener på Innlandsmarkedet og Bildagen. 

– Knut Anders Sørum holder en minikonsert på Innlandsmarkedet, mens Oscar Danielson kommer innom på bildagen i Brumunddal. På kvelden kan begge oppleves på Sommerfestivalen, forteller Rullestad.

Tradisjoner og korn

Mens det var poteter som sto i fokus på fjorårets Innlandsmarked, er det korn som er det gjennomgående temaet i år.    

– Vi viderefører konseptet med Barnas Innlandsmarked. Fredag starter vi med den tradisjonelle skolefrokosten, der vi serverer frokost til om lag 1000 barn. Det blir flere spennende foredrag både fredag og lørdag, og Andreas Viestad kommer tilbake i år. Han skal snakke om korn og undersøke om brød smaker forskjellig ut fra hvor kornet er produsert, forteller Per Amb, som er leder for Innlandsmarkedet. 

Under Barnas Innlandsmarked kommer Ludvig og Heidi Hemstad fra Sund Sag og Mølle og Oustad Gård for å demonstrere tresking og mølledrift. 

En ny tradisjon?

På Tingnes er det duket for årets nyskapning, nærmere bestemt Tingnes Sommerfestival, som går av stabelen lørdag kveld. Festivalen er resultatet av et samarbeid mellom Tingnes Spiseri og Eventlaget, og kan skilte med Knut Anders Sørum, Oscar Danielson og Postgirobygget.

– Vi hadde lyst til å lage en romantisk sommeravslutning i idylliske omgivelser med Mjøsa som bakteppe. Vi håper på 1500-2000 gjester, og har trua på at folket vil strømme til Tingnes for å nyte sensommeren, sier Bente Ekeberg Bodin og Espen Bjørkheim. 

Det blir tilrettelagt for transport med MjøsCharter fra Hamar til Tingnes, og det er satt opp busser for returen til Hamar via Brumunddal. Det er også lagt til rette for parkering flere steder i nærheten av arenaen.   

Bildag for tredje gang

På torget i Brumunddal er det bilen som har hovedrollen på lørdagen. Med utstilte biler fra nærmere ti forhandlere blir det mye å se på for den bilinteresserte.

– Vi i næringa synes det er veldig spennende å kunne vise oss fram på torget. Det morsomt å komme ut av eget hus og møte kundene på en annen arena, sier Sveinar Kristiansen i Møller Bil Hamar.

Dette er trolig den eneste bilutstillingen i området, og Kristiansen lover spenstige modeller på torget denne lørdagen.

Næringssjef Tor Rullestad ser fram til en travel helg i Ringsaker. 

– Jeg håper både ringsaksokninger og andre innlandsborgere kommer og benytter seg av tilbudet denne helga, sier han.