– Med dette holder vi åpent like lenge som sentrumsbutikkene, og vi håper at enda fler vil legge turen innom biblioteket på lørdager, legger hun til. 

Å holde åpnet til 15.00 på lørdager i Brumunddal og Moelv, er et naturlig grep i tråd med Ringsaker-bibliotekenes strategi om bemannede og tilgjengelige bibliotek for publikum. 

– Vi har hatt størst trafikk mot slutten av åpningstiden på lørdager, og det blir hyggelig å slippe å kaste ut folk som kommer innom på ettermiddagen, sier Westgaard.   

Mer enn utlån av bøker

– Biblioteket skal være et fristed og et lærested. Ikke bare kan man lese og låne bøker, lydbøker, tidsskrifter, film og musikk. Her kan man også så servert lunsj, vafler og kalde og varme drikker til en hyggelig pris. Biblioteket er også et egnet sted for studenter som trenger et sted å lese, sier Westgaard. 

– På lørdager tilbyr vi også «minikino» for barn kl. 13.00 i Brumunddal og Moelv, sier Westgaard. 

I Brumunddal åpent biblioteket åpent til 19.00 alle hverdager. I Moelv er biblioteket åpnet til kl. 19.00 på mandager og torsdager, og øvrige dager til kl. 16.00. Biblioteket på Brøttum holder åpent til kl. 19.00 på torsdager og til 15.30 på tirsdager. 

Gå til bibliotekets nettside