– Jeg elsker at det er så fargerikt! Fine farger, godt design og store rom, sa Nina. 

–  Yes! Får vi kjemi, jeg elsker kjemi! sa en begeistret Johanne Grønvold, da hun fikk se det nye naturfagrommet.

De fire elevene, som per i dag er elever ved Skarpsno og Kilde skole, uttrykte stor glede på omvisningsrunden av sin nye, snart innflytningsklare skole. Allerede etter høstferien åpner dørene for elever og lærere. 

– Skolen er svær og fin. Jeg gleder meg til å spille på den nye fotballbana og gymsalen ser kul ut, sa Elias.   

– Jeg ble overrasket over at det var så fint her, det ser liksom ikke ut som en skole, konkluderte Erling.  

Læringsparadis

Det var rådmann Jørn Strand, bygg- og eiendomssjef Petter Granum og skoleleder Steinar Ulven stor for dagens omvisning av Moelv skole. 

– Dette har blitt et virkelig praktbygg, en topp moderne og tidsriktig skole som gir hver enkelt elev de beste forutsetninger for læring. Når også idrettshallen og svømmebassenget blir ferdige blir dette et helt fantastisk anlegg; et læringsparadis, sier rådmann Jørn Strand. 

– Alt vi nå gjør i dette området, med Moelv skole, idrettshallen, svømmebassenget og opprustet kulturhus, attraktivt uteområde og ny infrastruktur til en totalsum på over en halv milliard kroner, er et gedigent løft for Moelv by. Her bygger vi bo- og livskvalitet, sier Strand.

– Vi har høye ambisjoner for Ringsakerskolen. Vi gjør enorme investeringer i skolebygg. Fleksible og fremtidsrettede læringsarenaer som legger til rette for enda høyere læringsutbytte i Ringsakerskolen er helt avgjørende for vekst og utvikling i Ringsaker, sier Strand.

– Dette har vi sett frem til lenge. Nå gleder vi oss til å komme på plass og ta den nye skolen vår i bruk. Elevene gleder seg, og mange teller ned dagene til åpningen, sier skoleleder Steinar Ulven.

– Det er virkelig moro å se et så flott resultat etter en lang periode med intensivt arbeid. Dette er vi virkelig stolte av! Det blir en glede å overlevere dette bygget til skoleleder og øvrige involverte parter som nå skal i gang med den viktige driften, sier bygg- og eiendomssjef Petter Granum.