– Det settes opp to baner ved siden av hverandre, en for mennesker og en for hunder. Så skal idrettsutøverne utfordres, en etter en. Det blir spennende å se om noen klarer å slå agilityhundene våre. Vi håper mange kommer for å heie, sier Jeanette Sandbæk Håland, leder i Åsmarka blandede agility.

Fint for barn

På programmet står også introduksjon av sporten, parallell-stafett mellom to hundelag og barn og hund-demonstrasjon.
 
– Har man både barn og hund i familien er agility en super aktivitet. Det vil vi vise fram, i håp om å rekruttere flere lokale utøvere. Dersom barn eller voksne får lyst til å prøve seg i hinderløypa etterpå, låner agilitygruppa ut noen av sine topptrente hunder til dette, sier Sandbæk Håland.
 
Agility er en fartsfylt og spennende hundesport, som går ut på at hunder skal ta seg gjennom en hinderbane så raskt som mulig, og uten feil. De lokale utøverne i treningsgruppa Åsmarka blandede agility hevder seg både nasjonalt og internasjonalt.
 
– I år har vi to utøvere på landslaget, og en reserve. Det er slettes ikke verst, med tanke på at vi er sju medlemmer i gruppa. Åsmarka blandede har vært representert både i VM og nordisk de siste fire årene, sier Sandbæk Håland.
 
Lørdagens arrangement er et samarbeid mellom Ringsaker kommune og Åsmarka blandede agility, og føyer seg inn i det innholdsrike torgprogrammet i Brumunddal.

– Vi har hatt mye variert på torget denne sesongen. Nå dekker vi hele torget med kunstgress og byr på fartsfylt og underholdende hundeshow, sier Marthe Sørby, leder for allmennkultur i Ringsaker kommune.