– Kurset består av gruppetrening i sal ledet av fysioterapeut. Å være fysisk aktiv i svangerskapet er helsebringende for både mor og barnet i magen, forteller kursleder og spesialfysioterapeut, Karianne Haave.

– På våre kurs har vi deltakere med ulikt utgangpunkt. Noen har trent før, andre ser graviditeten som en god anledning til å komme i gang med fysisk aktivitet og etablere nye, gode vaner, legger hun til. 

Dette er første gangen Frisklivssentralen i Ringsaker og Familiens hus samarbeider om et tilbud for gravide. Annenhver gang vil treningen kombineres med kort undervisning av jordmor.

Trening kombinert med temaer som opptar gravide

–  Vi jordmødre fra Familiens hus ser frem til å møte gravide på en litt annen arena enn helsestasjonen. Vi vil sette fokus på temaer som kynnere, bekkenløsning, forberedelse til fødsel, pusteøvelser og barsel, sier jordmor Kirsti Strøm Nytrøen. 

«Friskliv Gravid» består av holdning-, styrke- og bekkenbunnstrening, avspenning og mental forberedelse. Treningen passer for gravide i alle deler av svangerskapet så fremt termin er etter siste kursdag.

Kurset starter opp onsdag 25. oktober kl. 14.00-15.15 på Treningskompaniet i Brumunddal og består av åtte ukentlige samlinger: 25/10, 1/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12 og 20/12. Påmeldingen er bindene.


Les mer og meld deg på her