Home-Start Familiekontakten er et frivillig familiestøtteprogram til småbarnsfamilier, der frivillige besøker deres hjem 2-4 timer i uken. Alle småbarnsfamilier kan benytte seg av tilbudet, det eneste kravet er at man har minst et barn under skolealder.

– Hva familiene trenger hjelp til varierer. Det er familiene selv som definerer behovet. Noen kan ha behov for at en frivillig tar det nyfødte barnet med på trilletur så mor kan få slappe av, andre kan ha behov for at den frivillige passer barna mens foreldrene får tid sammen. De frivillige kan også passe på yngre søsken så foreldrene får tid sammen med de eldre barna, forteller koordinator Martina Erica Johansen på helsestasjonen. 

Trenger foreldrekontakter

Hun søker nå etter voksne som har foreldreerfaring eller erfaring med å jobbe med barn. 

– Kunne du tenke deg å bidra til at en travel småbarnsfamilie får en litt lettere hverdag? I januar starter vi opp med forberedelseskurs for familiekontakter og jeg håper mange tar kontakt, sier Johansen.

Hun besøker alle familier som ønsker støtte og avlastning, og kobler sammen «riktig familie med riktig familiekontakt». Deretter følger hun opp med besøk eller telefonsamtaler til både familien og familiekontakten. Familiekontaktene inviteres også til et fellesskap med månedlige møter. Disse møtene er frivillig å være med på. 

– Er du en småbarnsforelder som trenger en pustepause? Eller har du lyst til å bli familiekontakt og bli «ukas høydepunkt» i en småbarnsfamilie? Ta kontakt med meg for en uforpliktende prat, oppfordrer Martina Erica Johansen. 

Kontaktinformasjon

Koordinator Martina Erica Johansen
Telefon: 404 33 966
E-post: martina.johansen@ringsaker.kommune.no