– De fleste bøssebærerne er elever og foreldre som stiller opp for FAU ved den enkelte skole. Vi har en fantastisk frivillighetskultur i Ringsaker, og FAU ved skolene våre gjør en utrolig god innsats hvert år under tv-aksjonen, sier varaordfører og leder i Ringsaker aksjonskomité, Geir Roger Borgedal.
 
TV-aksjonen NRK 2017 går til Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang, og aksjonen skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.
 
– Hvert barn er en mulighet! Skolegang og utdanning er spesielt viktig for å unngå «tapte generasjoner», sier TV-aksjonskoordinator Astrid Petersen Finneid, som synes det er ekstra flott at man i Ringsaker har et fokus på å engasjere barn i arbeidet med TV-aksjonen.

Barnehagene engasjerer seg

I Ringsaker er det FAU ved barneskolene som organiserer innsamlingsarbeidet og skaffer bøssebærere. I år har kommunekomiteen i tillegg oppfordret barnehagene til å engasjere seg i TV-aksjonen gjennom å arrangere basar og tegnekonkurranse.
 
– Premien for fineste tegning er en tur til den flotte lekeplassen i Brumunddal, der barna også får boller og saft av ordføreren, sier Finneid.
 
–  Med TV-aksjonen lærer barna ved barnehager og skoler i Ringsaker å tenke solidaritet og engasjere seg på vegne av barn i andre land. Det er mye empati og god læring som kommer ut av TV-aksjonen, og lærerne spesielt er veldig flinke til å sette fokus på TV-aksjonens tema hvert år, legger Finneid til.
 
Har du lyst til å bli bøssebærer i reservekorpset vårt?
Registrer deg som frivillig her!