Tag dem i innlegget vårt på Facebook, send en melding eller prat med dem – det går jo fortsatt an. Det raser inn med påmeldinger, så de som vil være med må hive seg på. Her er det først til mølla, forteller rådmann Jørn Strand. 

Han poengterer at det ikke er flyttepress på arrangementet. 

– Vi vil at utflytta ringsaksokninger skal ha et godt forhold til hjemkommunen sin, og at de den dagen de vil ut av Oslogryta kanskje tenker på oss. Ringsakersamfunnet er i voldsom utvikling, kanskje ser det litt annerledes ut nå enn da de flyttet ut. Vi har veldig lyst til å holde kontakten med dem og høre hva de er opptatt av, sier rådmannen.

Møter mellom mennesker

I tillegg til å bli kjent med mulighetene i hjemkommunen vil de utflytta ringsaksokningene kunne slå av en prat med utvalgte bedrifter. 

– Med til Månefisken og Oslo er Moelven, Sparebank1 Østlandet, EVRY, Campbell & Co, Næringsbanken, Kong Arthur, BDO, IKT Ressursforum Innlandet, Leif Atle Viken og Rolf Arne Høyen. Viken og Høyen vil også kunne fortelle om boligprosjekter i kommunen, sier næringssjef Tor Rullestad.

Arrangementet skal i stor grad handle om møter mellom mennesker. Uformelle, sådan. Her er det fritt for powerpoints og stands, og man kan slå seg ned i sofaen for en prat med de bedriftene man finner interessante. 

Mat, mingling og musikk

 – Koseligfaktoren er viktig for oss. Det skal ikke være noen lange foredrag, ingen skal lese fra kommunedelplanen, ler byutvikler Monica Østenheden.

I stedet blir det servering av mat og musikk med det Østenheden beskriver som landets beste liveband. 

– Det må være brukbar musikk på en kveld som dette, og det må være en tråd som peker hjemover. Derfor var det helt naturlig å ringe til Hans Aaseth, og han og Hans Orkester har lovet oss et show som kjører kvelden til himmels. I tillegg ønsker vi å peke fremover mot Tømmerstock, så Ida Maria er kveldens store headliner, forteller byutvikleren. 

Utflytta ringsaksokninger som ønsker å bli med på Ringsakerkvelden på Månefisken kan melde på seg og sin partner på ringsaker.no.  

– Det er dumt å vente, for brått er det fullt, avslutter rådmann Jørn Strand.