– Filmen, som er regissert av Terje Rangnes, skal opp på kino i Østerrike, Estland, Tyskland, Ungarn, Spania, Romania, Polen, Litauen, Slovenia, Serbia, Montenegro, Bosnia og Herzegovina og i tidligere Yugoslaviske republikk. I tillegg kommer den ut betalings-tv i hele Skandinavia nå til jul, forteller Catrin Gundersen, produsent og markedsansvarlig i Fantefilm Fiksjon AS. 

– Dette er et bevis på at Prøysen selger i hele Europa, sier kultursjef i Ringsaker kommune, Asle Berteig.

Satser stor på «Snekker Andersen og julenissen»

Marie Beate Rise, som er daglig leder på Prøysenhuset, ser frem til å vise kinofilmen for publikum i Ringsaker i flere varianter før jul. 

– «Snekker Andersen og julenissen» er som kjent Prøysenhusets store satsing denne førjulstiden. Vi gleder oss til å rulle inn popcornmaskina 26. og 17. desember, sier hun.

– Regissør Knut Erik Engemoen har laget utendørsteater basert på kinofilmen som nå skal vises i hele Europa. Å vise kinofilmen her i Prøysens eget rike, er naturlig i tillegg til vår satsing på «Snekker Andersen og julenissen», legger Rise til. 

Populært utendørsteater

Med seks utendørsforestillinger på «Snekker Andersen og julenissen» ved Prøysenhuset, vil så mange som 3000 personer se teaterforestillingen i desember.  

– Til nå har vi solgt drøyt 1000 billetter og er i god rute med billettsalget, sier Rise. 

På Prøysenhusets nettside kan du bestille billetter til både kinoforestillingene og teateroppsetningen av «Snekker Andersen og julenissen»