7. trinnslaget var i tillegg nominert til både Markedsføringsprisen og Teknologiprisen. 6. trinnslaget på sin side var nominert til Prosjektprisen og til Kjerneverdiprisen.

Som First Lego League Champions skal 7. trinn representere regionen i den skandinaviske finalen på Fornebu 2. desember. Heller ikke 6. trinnslaget kan si seg ferdige med FLL helt ennå. De ble nemlig nominert til Scandinavian Innovation Award (SIA) for sin forskning. Blant de nominerte blir ti finalister plukket ut til å delta i SIA-finalen i Trondheim 12. februar.

Fjerner mikroplast

6. trinns tema i forskningen var rettet mot hvordan man kan fjerne mikroplast fra vaskemaskinens avfallsvann. De har i den sammenhengen gjort en spennende oppfinnelse, de har konstruert en installasjon med fire filtre der hvert filter systematisk renser avfallsvannet for større og mindre mikroplast-partikler. Denne installasjonen skal erstatte dagens vannlås.

Vil spare vann

7. trinn har i sin forskning valgt å rette fokus mot vannforbruket ved dusjing i det enkelte hjem. De har utviklet ideen om å benytte en sensor koblet opp mot en liten dataenhet som under dusjingen viser både vann-, strøm- og pengeforbruk.

Onsdag fikk altså begge lagene en velfortjent markering på skolen. FAU serverte sjokoladekake til alle elevene for å feire FLL-prestasjonene.