7. trinn har i sin forskning valgt å rette fokus mot vannforbruket ved dusjing i det enkelte hjem. De har utviklet ideen om å benytte en sensor koblet opp mot en liten dataenhet som under dusjingen viser både vann-, strøm- og pengeforbruk.
 
Som First Lego League Champions skal 7. trinn representere regionen i den skandinaviske finalen på Fornebu 2. desember. I går fikk Stavsberg-elevene muligheten til å presentere ideen sin for Gjermund Slettvold fra RECAB, Karl Einar Røste fra Ringsaker videregående skole og næringsrådgiver i Ringsaker kommune, Heidi T. Karlsen.

Knyttet kontakt med Maker Space

– Vi var alle utrolig imponert over Stavsberg-elevenes prosjekt. Vi håper elevene fikk noen gode innspill på veien videre til den skandinaviske finalen, sier Karlsen.
 
Under møtet fikk Stavsberg-elevene også knyttet kontakt med Maker Space i Brumunddal, som er under stiftelse. Maker Space skal bli et kreativt teknisk nettverk for profesjonelle og amatører, og vil ved oppstart i 2018 gi tilgang til verktøy, maskiner og kunnskap i kjellerlokalet til Tømmerstock. Både Røste og Slettvold er aktivt med i etableringen av Maker Space i Brumunddal.
 
Det vi fikk se fra elevene på Stafsberg kan gi spennende samarbeidsmuligheter i fremtiden både på tvers av alder og organisasjoner, slår Karlsen fast.

Foto:
Foran fra venstre: Anna Brynhildsvoll, Tuva Emilia Gunnerud-Åhlén og Petre Høvik Røberg, alle forskergruppa, og Johannes Bergerud fra markedsføringsgruppa.Bak fra Venstre er panelet: Gjermund Slettvold, RECAB og Maker Space i Brumunddal, Heidi T. Karlsen, Ringsaker kommune og Karl Einar Røste, Ringsaker vgs. og Maker Space.

Les mer om vår dekning av Stavsberg og First Lego League