Det var de to mentorene Pål Brekke Indregard og Vilde Kamfjord som lærte elevene å stille gode spørsmål under «spørrekurs». Med spørsmålene «Hva er det dummeste du vet?», «Hva er det rareste du vet?», «Hva er det mest fantastiske du vet?» startet mentorene en kreativ prosess og bevisstgjøring til det å stille gode spørsmål. 

Åpent for alle: «Smartingen» Annette Münch snakker om sport 7. desember

– I dag skal elevene forberede spørsmål de kan stille til den første «smartingen» elevene får møte, nemlig magasinredaktør og ungdomsbokforfatter Annette Münch, sier skolebibliotekveileder Linda Brandal, som er prosjektleder for «Spør en smarting».

Torsdag 7. desember kl. 19.00 kommer Münch til biblioteket i Moelv for å snakke om temaet sport. Münch har svart belte i taekwondo, og har også trenet i krav maga, kickboksing, MMA, brasiliansk jiu jitsu og thaiboksing.

– Annette Münch kan mye om sport generelt og kampsport generelt. Temaet sport var det elevene selv som ønsket seg å vite mer om. Elevene skal lære å ikke ta alt for god fisk, men å gå i dybden og evne å stille kritiske spørsmål. I dag får de anledning til å forberede gode spørsmål ved hjelp av mentorene, legger Brandal til. 

– Vi håper mange tar turen til biblioteket for å høre Annette Münch snakke om sport, legger Brandal til. 

Øvrige mentorer (tidspunkt for foredrag kommer):

Kjemi: Eldrid Borgan, kjemiker kjent fra TV og Schrødingers katt

Dyr: Olav Reksen, Modøl og professor på Norges Veterinærhøgskole  

Geologi: Reidar Müller, geolog

Spill/koding: Roger Antonsen - Førstelektor ved UiO. Flink til å formidle koding, data og logisk tenking på en morsom og spennende måte

Kunst/musikk: Frida Ånnevik, kjent fra flere prosjektjobber i Ringsaker. Visesanger og tekstforfatter

«Spør en smarting» arrangeres av Ringsaker bibliotek med støtte fra Nasjonalbiblioteket.