–  SFO bruker også det skolekjøkkenet, og her vil også de yngste elevene få anledning til å boltre seg, legger Brendløkken til. 

Det nye skolekjøkkenet har Sigdal-innredning og kjøkkenutstyr fra Culina. Med fire arbeidsstasjoner med tilhørende stekeovner, kan elevene enkelt deles i fire grupper. 

– Så vidt jeg vet, var det gamle skolekjøkkenet fra byggeåret i 1977. Å få et nytt kjøkken er et stort løft for skolen. Det har stor betydning for elevene, som gleder seg til disse timene, sier Brendløkken.

Brune pinner og tyske skiver

– I dag skal elevene bake tre slag julekaker, forteller Kent Inge Hansen, som underviser 6.klassingene i helse- og matfag. 

Daniel André, Burak og Mia er godt i gang med mørdeigen og kan fortelle at de er godt fornøyd med det nye skolekjøkkenet. 

– Det fungerer mye bedre enn det gamle, og utstyret er kjempebra, sie Mia. 

–  Før hadde vi bare én stasjon, mens nå har vi fire. Og fire langbord å sitte på, legger Burak til. 

Del av større ansiktsløfting

– I tillegg til det nye skolekjøkkenet, har Hempa fått nye gulvbelegg i alle rom. Flere steder er det nymalt og satt inn nye møbler. Skolens bibliotek er oppgradert, og også ute har skolen fått nytt gjerde og klatrestativ. Alle disse tingene betyr utrolig mye for trivselen hos både ansatte og elever, avslutter den assisterende skolelederen.