Det var en tydelig stolt og rørt skoleleder som ønsket velkommen til en av Ringsakers flotteste skoler:  – Tusen takk til alle som har vært involvert i den årelange prosessen for å få bygget Moelv skole, sa rektor Steinar Ulven. 

Ordfører Anita Ihle Steen klippet snora som symbolet på selve åpningen. 

– Gratulerer så mye med dagen! Den nye skolen vil gi Moelv og Ringsakersamfunnet helt nye muligheter i åra framover, kanskje mer enn det vi ser konturene av i dag. Og det gleder en gammel pedagog med kjærlighet for barn og unge. I dette flotte bygget skal vi skape trygge oppvekstsvilkår for ungene våre, sa ordfører Anita Ihle Steen.

Kommunalsjef Anne Kari Thorsrud understreket også hvor viktig den nye skolen er for Moelv by og Ringsaker kommune i sin helhet. 

– Vi har fått en skole som viser vei inn i framtida, og hvor det legges vekt på kunnskap, demokrati, medborgerskap, bærekraftig utvikling, folkehelse og livsmestring, sa Thorsrud.

Syljuåsen, entreprenøren som har bygget skolen, takket for at de fikk tilliten til å bygge Moelv skole, og overrakte 50 000 kroner i bidrag til ny klatrevegg for skoleelevene.

Kulturinnslag ved skolens elever og lærere, samt lærere fra Ringsaker kulturskole, gjorde den offisielle åpningen til en opplevelse for de frammøtte.