– I år går Ringsakerprisen til en person født og oppvokst her. En kar som det er umulig å ikke bli glad i, sa Borgedal da han delte ut prisen.

Det var ingen tvil om at prisen kom som en overraskelse på vinneren.

– Dette har jeg ikke forberedt noen tale på. Jeg skjønte ikke hvordan foreldrene mine hadde fått billetter til gallaen. Det er helt fantastisk, tusen hjertelig takk, sa Ormåsen.

Næringslivets første pris

For første gang fikk også næringslivet sin egen pris. Prisen kan tildeles enkeltpersoner, bedrifter eller organisasjoner som har skapt vekst og utviklet arbeidsplasser i kommunen. En forutsetning er at bedriften gjennom sitt virke bidrar til et positivt omdømme for Ringsaker kommunes næringsliv. Tidenes første Næringspris gikk til Moelven Industrier, og ble overrukket av rådmann Jørn Strand. 

Idrettsprisen gikk til Moelven IL, friidrettsgruppa, Buttekverntunet eldresenter mottok Frivillighetsprisen, Byggeskikksprisen gikk til Gamlegata 20 og Karoline Amb fikk årets Kulturpris. 

Mellom prisutdelingene stod Ringsakers rike kulturliv på scenen.

Hedret medaljører

Ringsaksokninger som har fått medalje i internasjonale mesterskap hedres årlig under RingsakerGallaen. I år ble det gjort av konsernsjef i Eidsiva, Øystein Andresen. Hilde Mikkelsen Haugen, Nikolai Slettnes, Olav Kompelien, Jørgen Harby, Mauritz Kåshagen, Erik Fredriksen og Geir Myhr Øien fikk alle blomster og en ekstra applaus for sine medaljer i 2017. 

RingsakerGallaen «Casino Royale» ble ledet av Asle Berteig og Ragnhild Ellefsæter

Prisvinnere:

Idrettsprisen: Moelven IL, Friidrettsgruppa
Kulturprisen: Karoline Amb
Byggeskikkprisen: Gamlegata 20
Frivillighetsprisen: Stiftelsen Buttekverntunet eldresenter
Næringsprisen: Moelven Industrier
Ringsakerprisen: Gaute Ormåsen