– Starten var tøff. Barseltiden ble kanskje ikke like rosenrød som vi hadde sett for oss, forteller Øivind. 

– Vi var ofte i kontakt med helsestasjonen de første ukene etter fødsel. Jeg hadde litt problemer med å få i gang ammingen. Derfor var vi her én gang i uka og ble fulgt opp på en fantastisk måte. Jeg hadde nok gitt opp ammingen, hadde det ikke vært for den gode hjelpen herfra, sier Tove. 

– Ja, all ære til helsesøster Inger og Brumunddal helsestasjon! legger Øyvind til. 

Foreldreparet forteller at mye endret seg ved seks måneders alder. I begynnelsen ville Lycke bare sove sammen med mamma, men etter hvert ble det lettere for far å ta seg av datteren. 

Fantastisk oppfølging av helsesøster

– Alt handler jo om å etablere gode vaner og rutiner som fungerer for hele familien. Også her var helsesøster en veldig god sparringspartner. Hun fulgte opp samtalene vår, ringte oss for å høre hvordan det gikk og viste en genuin omsorg, sier Øyvind. 

På ettårskontrollen har Lycke fått vaksiner og blitt undersøkt av både lege og helsesøster. Alt har gått fint, og helsesøster beskriver Lycke som en trygg og blid jente som utvikler seg akkurat som hun skal. 

– Hun ser ut til å ha tilgitt meg, til tross for at jeg satt vaksinene, ler helsesøster Inger. 

Populært med nyoppusset helsestasjon

Etter en periode med redusert drift grunnet oppussing, har Familiens hus igjen åpnet dørene til helsestasjonen, åpen barnehage og PP-tjenesten i sine nyoppussede lokaler. 

– Vi trengte mer plass, og er godt fornøyd med resultatet. Vi har også fått tilbakemelding fra foreldre som er innom oss om at barna deres ikke vil gå igjen. Det er jo så gøy her på helsestasjonen, ler helsesøster Inger Bergsodden.