Han var én av to som svarte 34.151 innbyggere i konkurransen som kommunen har hatt gående på Facebook og nettsiden. En loddtrekning kåret Johan til den heldige vinneren.  

– Jeg hadde egentlig tenkt å tippe 34.154 eller 34.155, men så var det en som hadde svart det rett ovenfor. Da ble det 34.151, forteller Johan Skjerven fornøyd.  

En kort refleksjon rundt tilflytting, fødselstall og vekst var bakgrunnen for at Stavsjø-mannen klarte å treffe så godt. Utviklingen i hjemkommunen er han veldig positiv til. Til daglig pendler han med el-bil til jobben i Oslo og Akershus, og det er alltid godt å komme hjem til Stavsjø.  

– Jeg er glad for å bo i Ringsaker. Det er en god kommune å bo i, og jeg ser lyst på Ringsaker fremover. Se det som skjer med E6, jernbane og utbyggingen i Brumunddal og Moelv. Ja, sykehusdebatten taler vel kanskje også Ringsakers sak, sier han.  

Stort engasjement  

Konkurransen har skapt et stort engasjement. Totalt har 450 personer gjettet på kommunens nye folketall.  

– Det har vært skikkelig artig å følge med på engasjementet i denne konkurransen, sier ordfører Anita Ihle Steen. 

Gjennom konkurransen ønsket kommunen å sette fokus på den fantastiske veksten Ringsaker har hatt i 2017.  

– Folketallsutvikling over tid er en enestående god indikator. Et lokalsamfunn med slike resultater er inne i positive spiraler. Med over landsgjennomsnittlig vekst øker de statlige overføringene og vi får mer penger til de kommunale tjenestene, forklarer hun.  

Smaker og opplevelser 

Som vinner av konkurransen kan Johan glede seg over en kurv med smaker og opplevelser fra Ringsaker. I kurven finnes det mat fra Ringsaker til en verdi av 700 kroner, to festivalpass til Tømmerstock, to dagspass i Sjusjøen Skisenter, to billetter til en valgfri konsert under Prøysenfestivalen og en tur for to med Skibladner. 

– Det er jo en helt fantastisk premie! Vi snakket om at vi kanskje kunne være så heldige å få noen Tømmerstock-billetter, for vi er glade i musikk begge to. Men dette var jo helt perfekt. Samboeren har aldri vært med Skibladner, så nå får hun endelig tatt en tur, sier en glad vinner.