Scenen er rigget, foajeen pyntet, fritidsklubben klargjort og kiosken fyllt opp. Kl. 18.00 i kveld åpnes dørene til teatersalen og det er klart for en ungdommens egen filmfestival. 

#minfilm er en storsatsing for ungdom i Ringsaker. 378 niendeklassinger har vært med på filmkurs. 56 ungdommer har laget egne filmer. Nesten 50 ungdommer fra kulturskolen og Nes friteater har brukt høsten og vinteren på å øve. Og et titalls andre ungdommer har stått på natt og dag for å klargjøre lyd, lys, flerkamera og pynting.

I kveld skal de endelig få vise fram alt de har vært med på å skape.

- Dette må ungommene få med seg. Arrangementet er gratis, så det er ingen unnskydning for ikke å komme, sier prosjektleder Rebekka Joswig. 

Under sceneshowet som starter kl. 19.00 vises alle filmene og vinnere i ulike kategorier utropes. Beste film, Beste historie og Beste formidling kåres av en jury bestående av videojournalist Kristina Skamsar fra Lillehammer, klipper Patrick Engevold fra Hamar og kultursjef Asle Berteig. Prisen Folkets favoritt er det ringsaksokninger som har bestemt. Programledere er skuespiller og P3-journalist Jonas Jeremiassen Tomter og Maja Floen, 10. klasinge ved Furnes videregående. I tillegg kommer den kjente videobloggeren og komikeren Piateed for å dele ute en pris. 

Program for kvelden:
18.00-19-00: Alle filmene laget av ungdommer blir vist i fritidsklubben ved siden av teatersalen. Her kan du stikke innom og ta en titt. Kiosken er åpne.
19.00-20.30: Festivalshowet går av stabelen inne i teatersalen. Prisutdeling, filmvisning, musikk, dans og teater. Piateed kommer!
20.30.22.00: Afterparty. Åpen kiosk.
22.00: Gratisbusser returnerer til Brøttum, Moelv, Nes og Furnes.

Arrangementet er kun for ungdom, men showet streames live via kommunens YouTube-kanal.