Og det var intet unntak når sommersesongens første arrangement ble gjennomført i dag. I strålende solskinn samlet folket seg på torget. 

– Endelig er vi her igjen, sa Gaute Ormåsen, som for anledningen hadde skrevet en egen versjon av Alf Prøysens «Patriot-Paula».  

Fisk og ville urter 

Mat har i flere år vært et viktig element under sesongåpningen, og i år hadde fisken hovedrollen. Sesongen for mjøsfiske er i gang, og ivrige fiskere i Brumunddal og omegn fiskeforening sørget for fersk mjøsørret. Den ble tilberedt i kommunens egen bakerovn av Andreas Viestad, og servert av Vidar Sveadalen og Holde Skofsrud fra kommunens matproduksjonsenhet. 

– Vi steker den i 45-50 sekunder i bakerovnen, og serverer den på flatbrød med rømme og ville urter fra Granerud matkultursenter. Husk at selv om grønnsakene ikke er her enda finnes det mye deilig urter i naturen, sa Andreas Viestad.  

Hver lørdag klokka 12 

Henriette Enger fra kultur sto for den formelle åpningen av torgsesongen. Det er femte sommersesongen på torget, og i juni gjennomføres det hundrede arrangementet i kommunal regi. 

– I tradisjonen tro skjer det noe på torget hver lørdag klokka 12 i hele sommersesongen. Førstkommende helg samarbeider kommunen med Sirkula om loppemarked. Så står sykkelen i fokus under Tour of Norway, før vi helga etter markerer Stafett for livet med en konsert med Ringsaker kulturskole, forteller Henriette Enger.