Sangpedagogene Anna S. Otervik og Camilla Granlien har delt barnehagene mellom seg, og siden mars har de hatt flere øvinger med hver sine barnehager for å forberede repertoaret for den store dagen. I tillegg har biblioteket vært ute i barnehagene med litteratur knyttet til sangene.  

– Det er så morsomt å få være med på dette prosjektet, barna synger og er veldig med, sier Otervik.

Geirr Lystrup på besøk

I år er det Geirr Lystrup sine sanger og litteratur som er tema for Karusellkoret, og denne uka fikk Bakkehaugen barnehage i Brumunddal besøk av den populære visesangeren under sin øvelse med Anna S. Otervik. 

– Vi har hatt Geirr Lystrup som tema gjennom hele året, så dette har ungene gledet seg veldig til, forteller barnehageleder Line Nordvik.  

Det var tydelig at barna både likte og kunne mange av sangene til Lystrup, som hadde med kassegitaren og spilte og sang sammen med femåringene. På konserten i Prøysenhuset skal barna fra Bakkehaugen synge «Ti apekatter» og «Gummi gummi». 

Fast opplegg

Karusellkoret startet som et barnehageprosjekt i forbindelse med Prøysenjubileet i 2014 for at barnehagebarna også skulle bli engasjert i feiringen av Alf Prøysen. Prosjektet var så vellykket og morsomt at kommunen ville videreføre det, og i år er det tredje gangen prosjektet gjennomføres. Første året var det Prøysens sanger som ble brukt, i fjor var det Astrid Lindgren, og i år er det altså Geirr Lystrup.