–  Furnes kirke er min hjemkirke. Det er her jeg er døpt, og når jeg skal «hjem til jul» er det til Furnes. I tillegg er det en utrolig vakker kirke som passer perfekt til en slik konsert, som ikke skal være for stor og ikke koste skjorta, sier Mari Samuelsen. 

Konseptet «Klassisk Julekonsert», som Mari startet sammen med sin bror Håkon, er kjent fra Vang Kirke og sendingene på NRK1. 

– «Klassisk Julekonsert» er en utrolig viktig konsert og tradisjon for meg, som jeg har båret med meg helt siden 2004. Det å kunne ta med noen av de fantastiske musikerne jeg er så heldig å jobbe med ute i verden, hjem til Ringsaker og Furnes, er noe jeg synes er veldig hyggelig, legger hun til. 

Begeistret prest

– Vi har ventet på deg! sier sogneprest Anders Hyenes Skeistrand begeistret. 

– Jeg har allerede fortalt hele Menighetsrådet at Furnes kirke var førstevalget da vår egen Mari Samuelsen skulle ta julekonserten hjem til Ringsaker, legger han til.

Kultursjef i Ringsaker kommune, Asle Berteig, er både stolt og glad for at Ringsaker kommune er aktiv samarbeidspartner. 

– Jeg synes dette er helt fantastisk, og jeg er sjeleglad for at valget falt på Furnes kirke. Ringsaker kommune har mange dyktige medarbeidere som skal bidra til og gjøre alt vi kan for at dette blir en fantastisk konsert, både for medvirkende og publikum, sier Berteig.  

«Masterclass» med unge talenter fra Mjøsområdet

– I dagene før konserten kommer jeg til å arrangere masterclass, undervise barn og unge talenter foran publikum. Dette blir i samarbeid med kulturskolene rundt Mjøsa og institusjoner som støtter kulturlivet. Det hadde jo vært utrolig gøy om det er et ungt talent der ute som vil være med på julekonserten sier Mari, som ønsker å engasjere neste generasjon musikere. 

Billettene til «Klassisk Julekonsert» legges ut for salg på Ticketmaster til høsten.