Initiativtakerne til arrangementet, de to brumunddølene Anne-June Skarpnord og Emma Laier Johnsen, var tydelig rørt over å se så mange fremmøtte. De takket publikum og samarbeidspartnere, før ordet gikk videre til ordfører Anita Ihle Steen. 

Siterte kongen

– Jeg vil benytte anledningen til å sitere kongen, for han er tross alt nettopp det: Konge! sa ordføreren, og gjengav et utdrag fra Kong Haralds tale fra 2016, som rørte en hel nasjon: 

«Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting. Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes. Med andre ord: Norge er dere. Norge er oss.»

Erland Tolvstad holdt også en rørende appell om det å tørre å være seg selv og tolerere at andre er annerledes. Leder av «Skeiv ungdom», Marthe Øvrum, omtalte seg som Brumunddal-entusiast og benyttet anledningen til å gratulere alle med dagen. Knut Anders Sørums minikonsert gav arrangementet en flott musikalsk ramme. 

Les også saken «Historisk Pride-parade»