Teateret spilles ute i Kusvea rett ved Prøysenhuset de tre første helgene i desember.
 
– Vi ønsker at «Snekker Andersen og Julenissen» skal bli en signaturforestilling for Prøysenhuset, som setter både oss og Ringsaker på kartet. Forestillingene i fjor ble en stor suksess, og vi er helt sikre på at årets «Snekker Andersen og Julenissen», med ny regissør og nye skuespillere, vil bli en publikumsmagnet både lokalt og nasjonalt, sier daglig leder ved Prøysenhuset, Marie Beate Rise.
 
Manus og musikk bygger på filmen som kom ut i 2016. Helena Wik er hentet inn som regissør. Hun er fra Trøndelag, nærmere sagt Bessaker, nå bosatt i Gudbrandsdalen. Helena har erfaring både som skuespiller og regissør, driver sitt eget teaterkompani og har jobbet for bla. Det Kongelige Teater, Den Nationale Scene og Bergen Nasjonale opera - og har blant annet vært regiassistent i Peer Gynt på Gålå.
 
– Jeg gleder meg til å sette mitt eget preg på «Snekker Andersen og Julenissen». Jeg kan røpe så mye som at enkelte av skuespillerne vil få på seg skøyter på bena, at vi tilfører stykket «nisseånder» og hele forestillingen får et tilsnitt av teaterformen «commedia dell'arte», sier regissøren, og legger til at Prøysenhusteateret er en viktig arena der profesjonelle og amatører får jobbe sammen.

Disse rollene skal fylles:

1)  Snekker Andersen, fru Andersen og Julenissen. Her søkes det etter profesjonelle skuespillere, fortrinnsvis fra Hedmark/Oppland.  
2) Tre nisseunger og tre snekkerbarn i alderen 7-14 år. 
3) Et ensemble på seks til ti ungdommer i alderen 13-18 år. Disse skal fylle flere ulike roller sammen. Vi oppfordrer spesielt gutter om å bli med. 
4) Fire voksne som kan spille nissemor, gamle nissefar, bestefar og bestemor. Dette er amatørroller.

De fleste rollene innebærer sang, så man må være komfortabel med å synge.Vi oppfordrer familier om å melde seg. Vi har god erfaring fra foregående produksjoner hvor teateroppsetningen er blitt et familieprosjekt. 

Kom på audition 4. og 5. september!

Det blir audition tirsdag 4. og onsdag 5. september inne på Prøysenhuset. Kl. 17.00-20.00 for barn og kl. 20.00-21.00 for voksne. Alle, både profesjonelle og amatører, som ønsker å prøve seg i en rolle må melde seg på i forkant. 

Dette gjør du: 

Send mail til blimed@ringsaker.kommune.no innen søndag 2. september. 
I mailen må det stå navn, alder, hvilke rolle(r) man ser for seg og foretrukket auditiondag. 
De som melder seg får tilsendt et lite utdrag fra manus som de skal øve på. 

Prøver og forestillinger

Premieren blir lørdag 1. desember kl. 18.00. Deretter er det forestillinger søndag 2., lørdag 8., søndag 9., lørdag 15. og søndag 16. desember. Alle dager kl. 18.00. 
Det legges opp til en tett prøveplan opp mot premieren med øvelser både på kveldstid hverdager og i helger. Alle som får roller må kunne komme på alle oppsatte prøver og forestillinger. 
Produksjonsteamet består av regissør Helena Wik, produsent Marthe Sørby, samt Camilla Bakken og Rebekka Joswig i produksjonsteamet.