Målet er å få vist fram for et bredt publikum hva serveringsstedene i Brumunddal står for, og hva de har å by på. 

– Folk må gå ut, spise, kose seg og bruke det fantastiske serveringstilbudet i byen vår mer enn bare i helga. Dette er en anledning til å trekke litt flere til serveringsstedene enn de som bruker dem til vanlig, slik at flere får opp øynene for hva vi kan tilby i Brumunddal, sier han.

Nær 50 arrangementer

Monica Østenheden har vært prosjektleder for Matlyst, og sier det har vært en sann glede å jobbe med serveringsstedene og se hvor mye bra de har kommet opp med til programmet. 

– Med alt fra afternoon tea og opera-aperitivo til kakepynting, vinsmaking og helaften med elg byr programmet på noe for enhver smak. Du kan gå flere løyper, velge de arrangementene og måltidene du vil og spise deg gjennom helga. Og vil du ikke ha mat i det hele tatt kan du gå på quiz og konsert i stedet, sier hun.

Også barna får sitt på festivalen, både på biblioteket, Bakeriet i Brumunddal, City Meet & Eat og på Geitmyra Ringsaker, som åpner i oktober.

Nyskapende samarbeid

Rune Veslum fra Matfatet og Emil Haugli og Ole Martin Johannessen fra Hjørnet Gastrobar og Smak Brumunddal er tydelige på at Matlyst betyr mye for dem som fagarbeidere, og i forbindelse med planleggingen av programmet for festivalen har det dukket opp nye samarbeidsarenaer også.

– Vi har begynt et samarbeid om å utvikle ei egen «brumunddalspølse». Kanskje lanseres den allerede til Matlystfestivalen? smiler de lurt. Den spesialkomponerte pølsa skal etter planen stå på menyen på Hjørnet Gastrobar, og vil ligge for salg hos Matfatet.

Billetter til Matlyst finner du på ticketmaster.no. Se hele programmet på matlystfestivalen.no.