Kommunalsjef Anne Kari Thorsrud gledet seg på skolenes og elevenes vegne over at de nå får en flott og stor svømmehall som gjør svømmeundervisningen enda bedre enn tidligere.  

– Elevene i Ringsaker skal ha god svømmeopplæring, og her i Moelvhallen ligger forholdene nå veldig godt til rette for læring, aktivitet og glede, sier hun.  

– Opplæring i svømming og i livredning har stor betydning for den enkelte elevs sikkerhet og skal bidra til at eleven trygt kan delta i ulike vannaktiviteter, legger hun til.

Kompetansemål i grunnskolen

I læreplanen for grunnskolen stilles det kompetansekrav til svømmeopplæringen på 4. trinn, 7. trinn og 10. trinn. Målet er at alle elever skal ha gode ferdigheter i svømming og livredning, og skoleleder Steinar Ulven er glad for å kunne tilby elevene et godt opplæringstilbud i svømming. 

– Nå kan vi endelig tilby våre elever en trygg og fin læringsarena, også innen svømming. Svømmeopplæring og lek i vannet virker motiverende for elevenes læring. I tillegg er det en helsefremmende aktivitet, sier Steinar Ulven.

 – Super svømmehall

Også elevene er veldig godt fornøyd med de nye fasilitetene, og omtaler svømmehallen som «super». 

– Vi har fått verdens beste hall! Jeg gleder meg til å ha skolesvømming her, men også til å kunne dra hit med venninner på kveldstid. Hit kan vi dra uten å være avhengige av å bli kjørt av voksne, sier Anikken Jostad Hansen. 

I tillegg til at svømming er gøy, mener elevene at svømmeundervisning i skolen er viktig. 

– I svømming lærer man å overvinne frykten for vannskrekk, sier Martine Lundberg, som går i 3. trinn. Hun får støtte av klassekamerat, Edda Hagelund: – I svømming lærer man å bli trygg i vann, slår hun fast. 

Dekker svømmetilbudet for 13 skoler

Det er to basseng i den nye Moelvhallen: Et konkurransebasseng på 25 ganger 15 meter og et terapibasseng på 12,5 meter ganger 9,5 meter. Terapibassenget er ment for tilvenning, opplæring og terapibading og holder konstant 34 grader.

Elever fra 13 skoler skal ta i bruk den nye svømmehallen i Moelv. Foruten alle skolene i Nordre Ringsaker skal også Kirkekretsen, Hempa, Nes barneskole og Nes ungdomsskole ha sitt svømmetilbud i Moelvhallen, inntil det blir nytt svømmebasseng i Brumunddal i 2019.