– «Skaperfest Innlandet 2018» handler om teknologi, om kompetanse, om innovasjon, gründerskap, nysgjerrighet, pågangsmot, vilje og kreativ kraft. Verdenssamfunnet endres, og det er viktig at vi i vår del av verden; Norge, Hedmarken og Ringsaker henger med, er på offensiven og i forkant, sa rådmann Jørn Strand.

– Det dreier seg om framtidas bedrifter, om framtidas arbeidsplasser, om framtidas levekår. Både globalt og lokalt her i vårt område, i Innlandet og i Ringsaker. Vi må heie på de som tør og de som tenker nytt. Vi må tørre å satse. Vi må stimulere skaperkraften, og Skaperfesten setter dette tydelig på dagsorden, la Strand til. 

Realfagshow, minidroner og pannekakerobot

Med over 40 stands og hele 19 workshops og foredrag, kunne publikum teste VR-briller, bygge sin egen minidrone og lage panneker med hjelp av pannekakeroboter. Høydepunktet fra scenen var likevel skaperfestivalens eget realfagshow, fullpakket med spektakulære eksperimenter, finurlige triks, rollespill og fengende musikk. 

Næringssjef Tor Rullestad benyttet anledningen til å av løfte det rikholdige og spennende programmet.

– Det er så mye gøy og spennende å se i Brumunddal sentrum på denne strålende høstdagen! Jeg er sikker på at mange får tent skapergnisten av å omgås alle disse kreative og spennende menneskene og aktivitetene som dere ser her i dag, sa Rullestad.