I samarbeid med Norges Skiforbund og SpareBank1 Østlandet, arrangerer lokale idrettsklubber og Ringsaker kommune «Byttehelgen». Konseptet er landsomfattende, men arrangeres for første gang i så stor skala i Brumunddal.  

– Vi har hatt byttehelg før, men det er første gang vi arrangerer i samarbeid med så mange skiklubber. Nå har vi samlet de største klubbene i Ringsaker som var interessert, så det blir litt størrelse på arrangementet. Målet er å få med masse utstyr slik at flere unge kan få tak i sportsutstyr for en billigere penge, sier Lars Kilanger, i SpareBank1 Østlandet Brumunddal. 

Ingen påmelding

Klubbene som stiller under «Byttehelgen» er MjøsSki, Ringsaker Ski, Nes Ski, Brumunddal Alpin, Nybygda Ski, Furnes Ski og Moelven Ski. Her vil man finne alt fra brukt langrenns- og alpinutstyr til hopp- og skøyteutstyr. Det er de som eier utstyret som har ansvar for å selge det.

– Det er ingen påmelding, så har du noe å selge er det bare å møte opp på torget. Vi har tilgjengelige boder, sier Kilanger. 

Gir flere mulighet til å delta

Målet med «Byttehelgen» er både at gammelt utstyr skal få ny eiere og at flere skal få mulighet til å delta i idrett for en rimeligere penge. 

– Skiutstyr kan være dyrt. Dette håper vi gir flere som ikke har hatt mulighet til å være med før mulighet til å bli med nå. De minste vokser dessuten fort ut av utstyret og det er dyrt å kjøpe nytt annethvert år, sier Kilanger, som ser frem til førstkommende lørdag. 

– Vi er spente og håper at mange møter opp. I tillegg til salgsboder kommer det til å bli litt liv og røre på torget, med aktiviteter for barna og kaffe- og kakesalg.