– Alle skolens 300 elever har bidratt under teaterforestillingen i forbindelse med 10-årsjubileet og omlag 1200 har sett forestillingen, sier skoleleder Stein Skjeseth.

– Vi er stolte av de flotte elvene våre og alle ansatte, som sammen har jobbet hardt og lenge for å få dette til, legger han til.

I teaterforestillingen ble publikum introdusert for fire hovedpersoner gjennom alle årene på barneskolen. Dette var Sigurd, Emma, Thea og Magnus. Hovedrollene ble spilt av fire elever på hvert trinn, fordelt på to kvelder. Alle trinn bidro i forestillingen.
 
– Et slikt samarbeid styrker samhold; vi mestrer og lærer, sier Skjeseth.

Manuset til forestillingen er skrevet av Lars Erik Holter, Anne-Brit Aas, Sidsel O. Engh og Elisabeth Stai. Eli B. Stai har diktet en fengende jubileumssang i anledning 10-årsjubileet.  Øyvind Berg, Skjalg Lidsheim og Per Thomas Nygaard sto for musikken og Eric Carlén var ansvarlig for lys og lyd.
 
Da Nes barneskole sto ferdig for 10 år siden, tok den imot elever fra Stavsjø, Dæhli, Helgøya, Årengen skoler. Elevtallet har vært stabilt på rundt 300 elever årlig siden åpningen i 2008.