– For å lage iskunst, må elevene samarbeide. Iskunst handler i stor grad om rom, form, arkitektur og skulptur. Is er et fantastisk materiale, sier Peder Istad. 
Det var en konsentrert gjeng med 5-klassinger som fikk sitt første møte med is som byggemateriale i dag. 

– Iskunst er kjempegøy, bekrefter elevene i kor og smiler til kameraet. 

– Vi lager egentlig ikke noe spesielt, men bruker fantasien, bekrefter elevene. 

Spiralformet «fibonacci»

Dette er sjuende gang iskunstneren kommer til Ringsaker for å lage «istid» i de to byene Brumunddal og Moelv. Istad er opptatt av å lage nye konsepter og opplevelser for publikum hvert år. I år har Istad konstruert en spiralformet sklie, en såkalt fibonacci.

– Fibonaccien er spiralformet, sett ovenfra. Når publikum går inn i sklien, får de opplevelsen av å gå tre inn og vandre oppover i et indre rom som leder ut i en sklie, forklarer Istad. 

Åpner søndag 20. januar kl. 17.00

Publikum kan glede seg til en vakker åpning av «Istid» på torget i Brumunddal førstkommende søndag.  Fibonaccien vil bli lyssatt. Når is møter lys oppstår et glitrende og glassaktig uttrykk. Under åpningen blir det kulturelle innslag med HIL kunstløp og Amazing Ungdomskor under ledelse av Maren Aarskog. 

– I tillegg til å lede koret Amazing, kommer Maren til å fremføre et magisk nummer med pyroeffekter til sangen «Let i Go» fra den kjente Disneyfilmen «Frost», forteller prosjektleder i Ringsaker kommune, Monica Rylander. 

– Vi åpner skøytebanen på torget etter showet. Publikum kan gjerne ta med seg skøyter og hjelm og kose seg på isen etter åpningen, legger Rylander til. 

Se mer om «Istid» i Brumunddal på facebook.