Isdans, sang og fyrverkeri satte virkelig stemningen på torget under åpningen. Maren Aarskog sang og figurerte som «Elsa» fra Disney-klassikeren «Frozen» til stor begeistring for mange små Frost-fans. Peder Istads issklie var likevel utvilsomt kveldens store publikumsmagnet. 

– Jeg forsøker å skape nye ting av is og lys hvert år, og i år har jeg laget en issklie som ser ut som en spiral sett ovenfra. En såkalt «fibonacci», forklarte Istad, som har hentet 60 tonn is fra Savalen til Ringsaker for å lage kunstverkene. 

Stemningsfullt i Moelv

Dette er sjuende gang iskunstneren kommer til Ringsaker for å lage «Istid». I Moelv var åpningen av «Istid» onsdag 16. januar. Det ble en stemningsfull åpning for modølene ved Garveriparken onsdag kveld. 

Også der var det åpning med HIL kunstløp, Maren Aarskog og ungdomskoret Amazing. Hovedattraksjonen var det flotte kunstverket som elevene på femte trinn ved Moelv skole hadde laget sammen med Istad.

Håper på lang «Istid»

Kunstneren selv håper mange tar turen innom Garveriparken i Moelv og torget i Brumunddal de kommende ukene.

– Jeg blir veldig glad av å se at iskunsten engasjerer. Det er fascinerende å introdusere is som byggemateriale til elevene på 5. trinn, slik jeg har gjort med elever fra Moelv og Fagerlund skoler. Det å bygge med is setter fantasien og skaperevnen i sving. 

– Jeg håper på kaldt vær slik at skulpturene kan glede mange i tiden fremover. Det var mange barn som hadde det gøy på sklia i Brumunddal i kveld, og jeg håper mange pakker med seg skøyter, hjelm og får oppleve «Istid» i vinter, sier Istad.

«Istiden» i Ringsaker varer så lenge været tillater det. Skøytebanene ved torget i Brumunddal og i Garveriparken i Moelv vil være åpne så lenge det er godt vintervær. Ringsaker kommune ønsker store og små en fin stund på isen! Husk hjelm på skøytebanen og vær oppmerksom på at all ferdsel på issklia i Brumunddal skjer på eget ansvar.