– Publikum fikk delta på en visuell tidsreise fra da kulturskolen ble etablert i 1979 og fram til i dag. Det var nok mange i salen som kjente igjen slagere fra 80-, 90-, og 2000-tallet, sa Benedicta Gray, rektor ved Ringsaker kulturskole. 

– Forestillingen har vært under planlegging siden juni 2018, og vi er utrolig stolte over hva vi har fått til. Jeg vil rette en stor takk til elever og ikke minst undervisningspersonalet ved kulturskolen. Alle har lagt ned en formidabel innsats, la rektor til. 

To fullsatte forestillinger i teatersalen

– Det er ingen tvil om at kulturskolen i Ringsaker har markert seg som en viktig kulturinstitusjon for barn og unge i Ringsaker gjennom sin 40 år lange «fartstid», sa varaordfører Geir Roger Borgedal i sin tale etter den første av torsdagens to, fullsatte forestillinger.

– I Mange elever har fått øynene opp for musikk, dans, visuell kunst og teater gjennom tilbudet på kulturskolen. Vi har flere tidligere elever om nå hevder seg i kulturlivet lokalt og nasjonalt, la Borgedal til. 

Andre og tredje generasjon inntar kulturskolen

–  Nå er det barna til de første kullene fra kulturskolen som fyller skoleplassene. Og jeg er ganske sikker på at vi har mange barnebarn her innen kulturskolen feirer sitt 50-årsjubileum. Det er veldig hyggelig, avslutter Gray.