Knut Malmo fra Ringsaker orienteringsklubb har store forventninger til årets deltakelse. 

– I 2017 var det 1650 som deltok i stolpejakta. I fjor økte antallet til 2250 deltakere. Vi ser at det er en økende interesse for stolpejakt, så nå blir det spennende å se hvor mange som deltar i år, sier han.

Byene og Helgøya

Hvert år kan man jakte på stolper i Brumunddal og Moelv, i tillegg til at man kan bli kjent i en annen del av kommunen også. I fjor var det Brøttum, og i år er stolpene plassert rundt omkring på Helgøya.

– Vi har også en del kulturposter med i stolpejakta, og disse står beskrevet mer detaljert i appen man kan bruke for å registrere stolpene, forteller Odd Rise fra orienteringsklubben. Stolpene kan registreres enten ved bruk av appen, ved å notere ned koden som står på posten, eller ved å sette merke i brosjyren med stifteklemmene. 

Supert tilbud

Folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund setter stor pris på innsatsen til orienteringsklubben i forbindelse med stolpejakta.

– Dette er et veldig godt tilbud som passer for absolutt alle. Stolpene er rangert med ulik vanskelighetsgrad, og alle de «grønne» stolpene er tilgjengelige også for bevegelseshemmede, sier hun. Nordlund mener stolpejakta bidrar til mer fysisk aktivitet på sikt også. 

– Deltakelse i stolpejakta er en fin måte å bli kjent på nye steder eller i eget nærområde. Er vi godt kjent, bruker vi ofte området mer og ser flere muligheter for hverdagsaktivitet. Slik er det en god kilde til økt fysisk aktivitet og helse, påpeker hun.