Med både torgåpning, åpning av sykkelbyen og Glade Maidager på en og samme dag var det mange som så sitt snitt til å ta turen til sentrum denne dagen. Været spilte ikke helt på lag, men da fontenen ble slått på og sola tittet frem var det snev av sommerstemning på torget likevel. Geitmyra Matkultursenter for barn var tilstede med steinovnsbakt pizza, og handelsstanden hadde en egen avdeling med moteoppvisning. 

Se hva som skjer i Brumunddal og Moelv her

Watermusic i kor

Etter at en kvartett fra Brumunddal Brass hadde spilt sin årlige fanfare, var det Gaute Ormåsen som overtok scenen med sin versjon av «Patriot Paula». Deretter ble Händels Watermusic fremført av Ringsaker Fontenekor med sangere fra Solheimkoret og Ringsaker Operakor. Deretter ble fontenen skrudd på etter felles nedtelling. 

Sykkelgutta og sykkelbyen

I forbindelse med sesongåpningen på torget var det også åpning av Sykkelbyen Brumunddal for sommeren. Anton Korsgård og David Wik Berg fra Brumunddal Sykleklubb kom og trikset på scenen, og Hamar Naturskole var på plass med sin ferdighetsløype. «Sykle til jobben» var representert, og utenfor Parkgården kunne de som ønsket det få prøve elsykler. 

– Ringsaker kommune ønsker at flere skal velge å bruke sykkelen når de skal noe, fremfor bil. Det gir bedre folkehelse, og det gir bedre luftkvalitet i byene, sa Ole Roger Strandbakke fra Ringsaker kommune. Også Trygg Trafikk var representert, ved David Tofthagen. 

Gratis utlån av utstyr

BUA kom med en henger full av utstyr som folk kunne låne der og da, og mange strømmet til for å låne alt fra rullebrett og fiskestenger til rulleskøyter og hengekøyer. 

– I utgangspunktet låner man ting for ei uke om gangen, men dersom man har behov for å låne det lenger og det ikke er noen andre som står på venteliste på utstyret så går det stort sett greit, kunne prosjektleder Linda Skansberg Torstensen fortelle. BUA Ringsaker holder til innenfor Tømmerstock kulturkafé i Nygata 12, og holder åpent tirsdag og onsdag fra 14-16 og torsdag fra 14-18.