For fjerde år på rad har Karusellkoret blitt arrangert på Prøysenhuset for barnehagene i Ringsaker. Barna har holdt til sammen fire konserter på to dager, og det er ingen tvil om at ekte sangglede har blitt skapt.

Gode musikk- og litteraturopplevelser

I løpet av prosjektperioden fra mars til mai har barna fått to møter med Camilla Granlien og Hogne Moe som har stått for den musikalske formidlingen og læringen av utvalgte Prøysen-sanger. I tillegg har kommunens bibliotekarer vært ute i alle barnehagene og gjort barna kjent med Prøysens litteratur. Målet har hele veien vært å gi barna gode musikk- og litteraturopplevelser og en følelse av fellesskap og mestring.

Barnehagene har opptrådt på scenen både hver for seg med «egen» sang, og sammen i et stort felleskor under ledelse av Camilla og Hogne.

Med kjente og kjære sanger som «Hompetitten», «Nøtteliten» og «Helene harefrøken» var det god stemning i salen under onsdagens konsert. Og da selveste Bolla Pinnsvin dukket opp under sangen om henne, satt jubelen virkelig løst. 

Årlig arrangement

I 2014, det året Alf Prøysen ville fylt 100 år, arrangerte Ringsaker kommune for første gang et musikk- og litteraturprosjektet rettet mot femåringer. Her ble barna kjent med Prøysens forfatterskap. Siden den gang har ulike kull med femåringer blitt kjent med tekster og sanger av Astrid Lindgren og Geirr Lystrup. I år var de tilbake til Alf Prøysens verden. 

Karusellkoret er noe alle femåringer i Ringsakers barnehager skal få være med i årene som kommer.