Ringsaker er matkommunen, og gjennom Matlystfestivalen synliggjøres alt det serveringsstedene i Brumunddal har å by på. 

– Disse tre dagene vil byen stå på hodet. Det blir enda mer puls i sentrum, og vi får vist fram variasjonen i mattilbudet i Brumunddal. 54 arrangementer er status per i dag, men vi vet at her vil det komme på 15–20 arrangementer til i løpet av sommeren og høsten. Årets Matlystfestival vil bli enda større enn i fjor, lover rådmann Jørn Strand. Fjorårets arrangement trakk 3.000 matglade gjester til byens spisesteder, og i år har festivalsjef Monica Østenheden troen på å kunne trekke enda flere.

Flere arenaer

Østenheden forteller at stort sett alle arenaene var smekkfulle i fjor. 

– Med flere nye arenaer som Frøken Pimpernell, Wood Hotel, Peppes Pizza, kjelleretasjen på Hjørnet og Brumunddal torg bør vi kunne klare å få inn iallfall 5.000 på arrangementene i løpet av disse tre dagene, mener hun.

Noen av innslagene fra i fjor er med også i årets program, men det er også morsomt at vi har fått til helt nye konsepter. Hos Frøken Pimpernell blir det musikk i kombinasjon med øl, vin og bobler, og Ingerine Amundsen fra Lier gård lanserer verdensnyheten «Food Tours Brumunddal». 

– Dette gleder jeg meg veldig til å gjøre. Det er så mange spennende smaker her i Brumunddal, og det ligger mye mathistorie i gamle kverner, meierier, brennerier og ikke minst Kvernveita, sier hun.

Dansk i Dala

Rune Veslum fra Matfatet gleder seg til å gjenta fjorårets suksess med «Stuttrest helaften», «Afternoon Tea» og sjokoladekurs, men han ser spesielt fram til å lansere «Dansk i Dala».

– Dette blir på mange måter motvekten til det litt «fine» teselskapet; dette blir en kraftig lunsj i god, dansk tradisjon, forsikrer han.

Veslum mener Matlyst er et viktig arrangement og en god anledning for serveringsstedene til å vise frem hva de har å by på.

– Det er viktig å få fram at det er så mye god kompetanse og flinke folk på jobb her hver dag. Vi er stolte av det vi holder på med, og Matlystfestivalen er med på å vise folk at man ikke trenger å reise ut av Brumunddal for å spise godt, sier han.

Jubileum hvert år

Bakeriet i Brumunddal har også i år tenkt å servere sin jubileumskake under Matlystfestivalen.

– Vi er jo så heldige at vi har jubileum hvert år på den tida som Matlyst arrangeres, og i år blir det seksårsjubileum, forsikrer hun. Bakeriet viderefører også kakepyntefesten for de små, der barna kan få pynte ferdige marsipankaker i anledning farsdagen, som er søndagen samme helga. I tillegg blir det gjensyn med Bæssfarkvæll'n, Thor Gotaas og Popquiz med Finn Bjelke. 

Prøysen til by'n

På Biblioteket er både arrangementer og filmvisninger gjennom helga. Som i fjor flytter Prøysenhuset inn på fredagen med sitt bugnende fredagskakebord, og man kan nyte baksten til toner fra Frida Ånnevik.

– Biblioteket er jo et mye brukt kulturlokale gjennom året, og det er fint å kunne bruke det også under Matlystfestivalen, mener biblioteksjef Mette Westgaard.

Billetter ligger ute

Billettene til de ulike arrangementene ligger ute for salg på Ticketmaster, og det kan være lurt å være raskt ute.

– I fjor hadde vi venteliste på flere arrangement, og veldig mye ble utsolgt tidlig. Så her lønner det seg å være raske dersom det er noe man vet at man absolutt vil ha med seg, understreker festivalsjef Monica Østenheden. 

 

Se programmet på matlyst.no