– De fleste som tar utdanning mener at de har mer meningsfylte liv. Men du må velge noe som passer for deg, det er klart at ikke alle passer til alt. I dag har dere mulighet til å høre om mange ulike bransjer. Bruk denne muligheten godt, og start tankegangen allerede i dag, sa Arne Sand Danbolt, rådgiver ved Brumunddal ungdomsskole.

Fikk ny inspirasjon 

Oliver Heggelund syntes det hørtes spennende ut å jobbe i brannvesenet. 

– De som er feiere møter mye folk, og det syntes jeg hørtes fint ut, sa Heggelund etter foredrag med Ringsaker brannvesen. 

– Det hørtes vedlig spennende ut å jobbe i Evry. Det virket som man kunne jobbe med mye forskjellig der, og er det kanskje ikke så mye kontorarbeid som andre steder, sa Ingeborg Skundberg. Anne Katarina Rudi har en stund hatt lyst til å bli veterinær, men hun syntes også det hørtes spennende ut å jobbe med teknologi etter å ha hørt på det fengende foredraget fra Evry og Guro Storlien.

Sats på teknologi og utvikling, helse og omsorg og språk

Janne Kristin Torp fra NAV i Ringsaker fortalte om arbeidsmarkedet fremover og trakk frem teknologi og utvikling, helse og omsorg og teknologi som viktige bransjer for jobbmarkdet de neste årene.

– Det viktigste når man skal velge jobb og utdanningsretning er å spørre seg hva har jeg lyst til å drive med, og hva er jeg god på? Det er også lurt å tenke på hvilke yrkesretninger som gir en jobb i fremtida. Jeg slår et slag for yrkesfag - ved å velge det er du nesten sikret jobb, påkekte Torp 

Næringsrådgiver i Ringsaker kommune, Heidi Karlsen fortalte om jobbmuligheten i Ringsaker og kvalitetene ved å bo her.

– I dag er Ringsaker den kommunen i Innlandet som vokser mest – folk velger Ringsaker fordi det er en del kvaliteter her som de setter pris på. Ringsaker kommune har mange jobbmuligheter, og vi ønsker at dere velger Ringsaker når dere skal ut i jobb om noen år og skal bosette dere, sa Karlsen.